Kurssit & retriitit

Olen opettanut säännöllisesti astangajoogaa jo yli kahden vuosikymmenen ajan, ja olen pitänyt tähän mennessä yli viisisataa joogakurssia ja retriittiä. Järjestän retriittejä ja kursseja säännöllisesti Suomessa ja Pohjoismaissa.

Ajankohtaista

Kurssit

Ohjaamani astangajoogan viikonloppukurssit koostuvat sekä itsenäisistä Mysore-tason tunneista että ohjatuista osuuksista. Viikonloppukurssien ohjelmaan kuuluvat myös erilliset tekniikkatunnit, luennot sekä meditaatiot. Toisinaan järjestän viikonloppukursseilla alkeistason opetusta tai koulutusta joogaopettajille.

Olen käynyt opettamassa pääosin samoilla joogakouluilla jo yli kymmenen vuoden ajan, joten jokainen kurssi tuntuu siltä kuin menisin tapaamaan vanhoja ystäviä. Samalla on hienoa nähdä millainen on joogan harjoittamisen vaikutus ihmisiin pitkällä aikavälillä, ja huomata miten jokainen joogi kehittyy ja muuttuu omalla tavallaan.

Retriitit

Retriitit ovat pidempiä kokonaisvaltaisia kursseja joihin astangajoogaharjoitukset, meditaatio, hyvä ruoka sekä iloinen yhdessäolo luovat tasapainoisen päivärytmin. Joogaretriiteillä työskentelen yleensä yhdessä muiden joogaopettajien kanssa, mikä tarjoaa mahdollisuuden harjoittaa joogaa laaja-alaisemmin. Olen työskennellyt retriiteillä yhdessä muun muassa mantroihin ja äänityöskentelyyn perehtyneen Meri Tiitolan kanssa. Tämän lisäksi retriittien ohjelmaan voi kuulua esimerkiksi pranayama-hengitystekniikoita sekä joogafilosofiaa.